Sikerült elhagyni a negatív flow-t

Felemás eredményekkel tért haza az 57. Mecsek Rallye-ról a PSZA Motorsport csapata. Több versenyzőjük ott volt a Széchényi Téren és a dobogón ünnepelhetett, ám akadtak, akik apró hiba miatt kényszerültek korábban hazamenni.

„A Mecsek Rallye-n legkorábban az ORB2 és ORB3 mezőny kezdett, ám a csapatunkban nem indult másodosztályban senki, viszont Baksai Laciék, akiknek szoktunk segíteni a szervizben megnyerték az abszolút értékelést, amihez utólag is gratulálunk. Harmad osztályban Faragó István és Kosztolányi László mentek, az utóbbi közel állt ahhoz, hogy szintén abszolútot nyerjen, időeredményben meg is lett volna, ám két lassító hiba miatt csak a harmadik helyen végzett, ami így is szép eredmény, ahogyan Faragóék Lada Kupa első helye is. Áttérve az ORB1 és Historic mezőnyére, azt tudni kell, hogy mivel 160 km versenytáv volt, így 1,5x szorzójú futamként szerepel a naptárban. Klasszikus pécsi pályák voltak, ezért semmilyen extra felkészülés nem várt a mezőnyre és szerencsére az időjárás sem nehezítette meg a versenyzők életét. A program csütörtökön kezdődött, ahol Zagyva Dorka és Szombathelyi Peti is tesztelt a hivatalos teszten, így maximálisan felkészülve vártuk a versenyt. Végre egy olyan hétvége, amikor picit sikerült elhagynunk a negatív flow-t, ugyanis a Peugeot Kupában mind Berta Laciék, mind Zagyva Dorkáék sikeresen célba értek, úgy, hogy semmilyen vezetési vagy műszaki hibájuk nem volt. Laciék harmadik, míg Dorkáék a hatodik helyen zárták a pécsi fordulót. ORC P13-ban Helembai Zsolt és Prigyeni Petiék mentek. Tiszákék újabb sikeres versenyen vannak túl a PSZA csapatával, hiszen másodikok lettek. Csikarék első nap ismét műszaki hibával küzdöttek, a kuplungjuk ment tönkre, de szuper rallyztak és harmadikok lettek. Sajnos Szőnyi Adriséknak nem volt ilyen szerencséjük, a P12 első helyéről szintén kuplung hiba miatt fel kellett adják a viadalt. Tóth Barnabásék pedig az ORC közép mezőnyében zárták a futamot. A Historic mezőnyében három párossal voltunk érdekeltek, amiből ketten a csapatunk színei alatt versenyeztek. Szombathelyi Petiék újra nagyszerű versenyt futottak, semmiféle műszaki problémájuk nem volt és jó időket is autóztak. Zsolna Józsiék is jó ízűt autóztak. Mellettük Csukovics István újra overálba bújt és pici lemaradással második lett. Ezúton is gratulálni szeretnénk minden párosunknak, hiszen egy nehéz hétvége volt a pécsi, továbbá szeretnénk köszönetet mondani a szervizes fiúknak, hiszen újra erőn felül teljesítettek” – árulta el gondolatait Szabó Árpád.

A csapat már a Székesfehérvár Rallye-ra készül.

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Pitek-Lösung Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Better and Better Bt.