Hosszú hétvége volt és nincs megállás

Az összes autójával ott volt a Salgótarjáni célban a PSZA Motorsport csapata. Az egész verseny alatt csupán egy kiesőjük volt, de az is szuper rallyval tudta teljesíteni a távot.

„Túléltük az idei Salgó Rallyt” – kezdte mondandóját Szabó Árpád, aki épp a Berta László kocsiját alakította át a soron következő ausztriai Rally W4-re. „Itt volt az összes bajnokság, ami nagy fejfájást okozott. Nagy örömmel tölt el, hogy az összes párosok sikeresen teljesítette a versenyt, valamint nagyobb műszaki probléma sem volt. Az egyetlen bakit Szombathelyi Peti okozta, aki a gyönyörű szép piros VFTS-t bedobta az árokba, de ezt az este folyamán a szervizcsapat kijavította, amit köszönünk nekik. Különlegesség volt a versenyen, hogy a csapatunk másik koordinációs tagja Papp Arnie versenyautóban ült, nem pedig a szervizparkban tevékenykedett. A befektetett idő meghozta az eredményét, hiszen Arnold és Barbara fantasztikus eredményt ért el, mind abszolútban, mind pedig az ORC bajnokságban. Az abszolút 11. helyezésük egy Ladával valami hihetetlen. A P13-as kategóriában ott volt még Helembai Zsolt és Hinger Dávid is, ők is sikeresen célba értek, jó kis házi versenyt csináltak, folyamatosan ment az adok-kapok. Szőnyi András számára mumus volt eddig a Salgó Rally, bár most is voltak apróbb technikai problémái, de végül sikeresen célba ért, ahogy Petróczy Petiék is a Mitsubishivel. ORB1-ben Berta László a Peugeot Kupában hibamentes versenyt tudhat a háta mögött, csupán egy közlekedési tábla lassította és a második helyen ért célba. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak Határ Attilának, aki toronymagasan megnyerte a kupát. Bár tudjuk, hogy helyi versenyző, ami előnyös a többiekhez képest. Historicban Szombathelyi Peti mellett Zsolna József ment az A-s Ladával, voltak apróbb szervizelési problémáik, de megoldották és ott voltak a cél dobogón. ORB2-ben alkalmaznom kellett egy változást a szervizparkban, hiszen Szetei Norbi Citroenje megmakacsolta magát és úgy döntött, hogy hétvégén nem szeretne versenyezni, ezért ifj. Kanyik Antallal közreműködve ki béreltük az ő 208 R2 versenyautóját, amivel Norbi abszolút második és kategória első helyen zárta a Salgó Rallyt, a pénteki drámából szombati boldogság lett. Ezen kívül Endrődi Laci és Furák Ádi a nyergesi fiaskó után, most sikeresen célba értek. Valamint Zagyva Dorka, aki a hétvégén töltötte be 18-dik életévét teljesítetett élete első ORB2-es futamát, ahol folyamatos javuló tendenciát mutatott. Nagy öröm volt számunkra, hogy ebben a fejlődésben mi is részt vehetünk. Egyetlen ORB3-as pilótánk volt Faragó István személyében, aki a nyergesi verseny után itt is sikeresen célba ért. Nagyon nehéz hétvége volt, a meleggel is meg kellett küzdeni, a fiúk sokat dolgoztak a szervizben, de mindenki boldogan távozott. Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját és támogatását, hiszen nélkülük nem zártuk volna ilyen jól a versenyt. Folytatás Ausztriában a W4 Rallyn megyünk Berta Lacival, ez lesz a murva bajnokság második futama.”

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Solution 4 All Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., Millers Oils Hungary, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., BPracing.hu, Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Wall Print Hungary Kft., Better and Better Bt., LOTTE Chemical Magyarország Kft.