A legnépesebb csapattal érkeztek

A hétvégén rendezték meg a II. Zeg Rally Show-t a zalaegerszegi járműkutató központban, ahol a PSZA Motorsport csapata tizenegy párossal érkezett.

„Azt kell, mondjam ez egy nagyon jó kis nyári rally show, amit másodjára szerveztek meg. Tavaly már jártunk itt és annyira tetszett, hogy az idei évet nem hagyhattuk ki. Mindig jó érzés a szezon közben egy kicsit kizökkenni és kizárólag a szórakozást tartani szem előtt. A szervezők idén is sok újdonsággal készültek, bekerült a programba két rally gyorsasági szakasz is. Először nem örültünk neki, mert azt gondoltuk elveszi a show lényegét, de végül azt kell, mondjuk nagyon is beleillett a show-ba” – kezdte a beszámolóját Szabó Árpád. „Tizenegy párossal érkeztünk meg Zalaegerszegre, voltak olyan párosaink, akik állandó részvevői a Magyar Rally Bajnokságnak valamelyik szakágának és olyanok is, akik csak ezen rendezvény miatt váltottak hozzánk licencet. Ennek nagyon örültünk, hogy ilyenkor is a mi csapatunkat választják.”

Érdekesség volt a rendezvényen, hogy Papp Arnie az itteni közönségnek mutatta meg új autóját, ami közel három éve készül. Természetesen Ladáról beszélünk, ami Honda motorral van szerelve és a tetőlemezen és az ajtókon kívül semmilyen Lada alkatrész nincs benne. Nagyon erős a motorja, abszolút a show autózásra alkalmas.

„Arnie és Lilla megmutatták a nézőknek, hogy egy ilyen autóval mennyire lehet látványosan autózni. Csak is kizárólag murva gumival mentek és ahol lehetett keresztben mentek és füstölték a gumit és csak a nézők és a maguk szórakozását részesítették előnyben. De ugyanezt tette Hinger Dávid és a párja is, akik szintén egy hasonló konstrukciójú autóval mentek” – tette hozzá Árpi.

Lehet, nem tudnánk megszámolni az egyik kezünkön Berta László idén mennyi rendezvényt hagyott ki. A Zeg Rally Show-ról sem hiányozhatott és úgy közlekedett, mint legutóbb Veszprémben, nagyon látványos volt egy első kerekes kocsival. Már csak hab a tortán, hogy a mezőny 5. helyén zárta a versenyt.

„Nagy Gabi, Szombathelyi Peti és Zsolna Józsi szintén Ladával vettek részt a Show-n. Nagy Gabi autójában a 2019-ben használt Papp Arnie féle 16 szelepes Lada motor volt, amit a Kormos Ádi épített. Gabi most próbálta ki először és neki és a közönségnek is nagyon tetszett. Sajnos egyetlen párosunk nem tudta befejezni a versenyt, Szombathelyi Petiék az utolsó körben nekimentek egy padkának, ezért ki kellett álljanak. Csapatszinten egy nagyon jó és izgalmas hétvégén vagyunk túl, jó volt az idő is, bár a szél okozott némi fejfását. Gratulálunk a szervezőknek és örülünk, hogy része lehettünk a rendezvénynek” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Solution 4 All Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt.Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft., YourStock24 Kft.