Fontos részsiker

Közel két hónapos Rally2-es szünet után nyolc párossal érkezett meg a Kazincbarcika Rally-ra a PSZA Motorsport csapata.

Négy páros versenyzett egyesületi színekben és szintén négy, akinek szervizelt a csapat.

„Nagyon örültem mikor megláttam az eredményközlőn, hogy Hinger Dávid abszolútban szakaszt nyert, hiszen nagyon rég volt olyan Rally2-ben, amikor PSZA Motorsportos versenyző szakaszt nyert” – kezdte a versenybeszámolót Szabó Árpád, majd hozzátette. „Dávidéknak egy pici műszaki problémájuk volt, de segítettünk elhárítani bajt és meg tudták nyerni a kategóriájukat.”

Endrődi Laciék kisebb hibák mellett be is csúsztak az árokba, de ez sem gátolhatta meg őket abban, hogy végre idén először átmenjenek a céldobogón. A fiúk nagyon boldogok voltak a célban.

„Két párosunk versenyzett Peugeot 208 R2-es autóval, a Tellér Antal és Györkő József, mindketten Bakó Rally Team autóival versenyeztek. Györkő Józsi közel öt éve nem versenyzett, így ő nagyon szépen debütált az egyesületünkben, ahogyan Antiék is kihozták magukból a maximumot. Mindketten hibamentes versenyt futottak, amihez innen is gratulálunk” – folytatta Árpád.

Rally3-ban nem tudta magát képviselni a csapat, mert sem Bőhm Tibornak, sem Domoszlai Bencének nem készült el még az autója.

A csapat sátrai alatt Goller Ákos, Szetei Norbert, Baksai László és Fekete Gyula voltak a szereplők.

„Fekete Gyula az egri győzelem után vérszemet kapva érkezett Kazincbarcikára. Sajnos rosszul indult a versenyük, hiszen az első gyorsasági szakaszon nagy sebesség mellett megforogtak, amivel elszálltak győzelmi esélyeik. Az autójuk egyáltalán nem sérült meg és a fiúk a 41. helyről nekiálltak felzárkózni, ami hat szakasz megnyerésével a negyedik helyig repítette őket. Ez annak fényében, hogy reggel mi történt ez nagyon jó eredmény. Sajnos a többi versenyzőről ez a fajta siker nem mondható el, bár így is volt top ötös időnk a gyorsaságikon. Baksai Laci és új navigátora Szabó Beu a harmadik gyorsaságin búcsúzott motor probléma miatt. Amíg mentek jó eredményeik voltak. Szetei Norbiéknak az első körben volt egy akkumulátor problémájuk, amit a szervizben Bakó Laci segítségével ki tudtuk cserélni. Ezúton is köszönjük Lacinak a segítséget. Norbi így végig tudott menni és célba is ért. Goller Ákosnak nem volt ilyen szerencséje, sőt, mondhatni nekik volt a hétvége egyik legkalandosabb versenyük. Ákos nagyon jól bekezdett, negyedik idővel nyitott, amit a második szakaszon egy becsúszás követett, ahol egy ágacska az ékszíjat elszakította. A fiúk kiestek volna, de az autót a szervizben megjavítottuk és a szuperrally segítségével visszaállhattak a versenybe. Ők ezt meghálálták egy jó eredménnyel, majd egy újabb megforgás és beesés után nem forszírozták tovább, a kiállás mellett döntöttek. Szerencsére mindenki megúszta karcolás nélkül. Nem pihennek sokat, hiszen a Székesfehérvár – Veszprém Rallye-n ott lesznek az indulók között. Külön szeretném kiemelni a csapat teljesítményét ebben a nagy embertelen melegben, problémák voltak és mégis mindenre nagyon jól reagáltak a szervizes fiúk. A szervizpark nem volt olyan, mint tavaly, de ezt megértjük. Ahová kijelölték a helyünket, ott nem fértünk el, de a szervizpark sportbírói nagyon jól reagáltak a problémánkra, nekik is hálásak vagyunk” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

A folytatásban a csapat Veszprémbe látogat, nagyon imádják ezt a talajformát. Először megy majd itt a Peugeot Kupa, így Berta Lacinak meg kell ismerkedni a laza talajjal. Ott lesz a csapat sátra alatt a nagy visszatérő Zagyva Lajos és Nagy Gábor is, aki idén először indul majd itthon.

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., ECON Consulting Kft., Solution 4 All Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt.Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft., YourStock24 Kft.