Eddig az év versenye a váci

Tizenegy párossal vett részt a 2022-es Dunakanyar Rally-n a PSZA Motorsport csapata, ami az eddigi történelmük legnagyobb nevezői létszáma egy adott eseményen.

A megszokott létszámot az emelte meg nagyon, hogy a csapatban több váci székhelyű versenyző is indul, akik mind neveztek az első alkalommal megrendezésre került versenyre.

„A szerviz csapat a Papp Arnie, Berta Laci, Kulcsár Balázs és Seben Janó autói körül sürgött a legtöbbet. Janó az egyik hazai versenyző, aki alapvetően Rally2-ben megy. Sajnos nem volt egy sikeres hazai versenye, hiszen kétszer is megállt az autója, egyszer kuplung probléma miatt, egyszer pedig differenciálmű hiba miatt. Hasonlóan nem látta meg a célt a Szőnyi András és a Petróczy Péter sem, az előbbi balesetet szenvedett, az utóbbi műszaki hiba miatt kellett feladja a versenyt” – kezdte a beszámolót Szabó Árpád.

Hasonlóan nem járt szerencsével Helembai Zsolt sem, aki nem csak hazai versenyző, hanem az ő autója díszítette a verseny hivatalos rallytábláját. Csikarék a második napon egy kardántengely törés miatt estek ki. Szerencsére nem maradt Ladás páros nélkül a csapat, hiszen a pályán már régóta versenyző, ám csapatban új Kiscsatári Imre, újra gondolt Honda motoros Ladájával is a Dunakanyar Rallyet nézte ki, nyitóversenynek.

„A kiesett párosaink miatt természetesen szomorúak vagyunk, de van az éremnek szép oldala is, akik mosolyt csaltak az arcunkra. Papp Arnie most először ült a csapat Rally3-as autójában és az abszolút 12. helyen végzett. Nagyon jókat meccselt az élmezőny végéhez tartozó R5-ös párosokkal, a pont ugyanilyen Forddal versenyző Hoffer Zsoltival és a Rally4-es autóval száguldó Hangodi Bendegúzzal is. Az autó tökéletesen teljesített, pedig Arnie sokszor a túlságosan is Zsigulisan közlekedett vele. Ez egy újabb bizonyíték, hogy ez egy nagyon jó autó, ami várja, hogy egy bérlő is megmutassa, hogyan tud vele menni” – tette hozzá Árpi.

Berta Laciék a Peugeot Kupában folytatták a versenyzést. Egy szakasz kivételével mindenhonnan szép eredményeket hoztak, de sajnos a második szakaszon megpecsételődött a sorsuk, amikor egy kitérőben megforogtak és nem indult be az autójuk.

„Laci teljesítményét Hangodi Bendegúzhoz mérjük. Az első versenyen még távol voltak, a másodikon már közelítettek hozzá, most pedig volt szakasz, ahol jobb időt sikerült nála autózni. A hétvégéjüket sajnos beárnyékolja a megforgásuk, ami több mint egy percükbe került és nem is tudták ledolgozni. Természetesen a negyedik hely annyira nem jó, de a szakasz eredmények azt mutatják, van keresni valójuk a Peugeot Kupában. Szintén az RC4-es kategóriát erősítette Kulcsár Balázs, aki a csapat Citroenjével állt rajthoz, idén először indul versenyen. Hibamentes versenyt tudhatnak a hátuk mögött és rendkívül elégedettek voltak a futam végén. Ezekkel a régi R2-es autókkal a turbós érában már nem lehet kiemelkedő eredményt elérni, ennek ellenére nem kaptak olyan sokat. Pozitívnak értékelem a hétvégét, nagyon tetszett a Dunakanyar Rally, mind szervezés, mind a környezet szempontjából és örülünk, hogy a kis hazai bajnokságban ilyen versenyeket is lehet rendezni. Azt gondolom ez a verseny vetekedni fog az év versenye címért.
Köszönöm a csapatnak a sok áldozatos munkát, nélkülük nem zártunk volna ilyen jó hétvégét” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

A PSZA Motorsport csapata két hét múlva a lábatlani Rally3-as futamon vesz majd részt, rá pedig egy hétre a Mecsekbe látogatnak.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Primun Go Kft., VBM-Integrum Kft., SR-Therm Kft., KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft.