Fantasztikus szezonnyitó

A PSZA Motorsport összes versenyzőpárosa teljesítette a szezonnyitó Orfű Rally-t, de a csapatnak nincs sok ideje az örömködésre, hiszen a nyakukon a Salgó Rally, ahol szintén több autóval vesznek részt.

„Nem emlékszem mikor volt ennyire pozitív versenyünk, hiszen az összes párosunk ott volt a célban, ami nagyon nagy elismerés számunkra, hiszen rengeteget dolgoztunk az autókon a télen és ezt most úgy látszik beérett” – kezdte mosolyogva az orfűi beszámolót Szabó Árpád. „Viszonylag nagy létszámmal vettünk rész az orfűi versenyen, a teszt kategóriában Berta Laci, Rally3-ban Domoszlai Bence és Bőhm Tibor, illetve a Rally2-ben nagyon sok versenyzőnk indult el. A Historic Bajnokságban is volt két érdekeltségünk, Zsolna Józsi és Csukovics István. Ezen párosok mellett voltak olyan versenyzők is, akik nem az egyesületünkben mentek, de mi végeztük neki a szervizelést, ilyen volt Baksai Laci és az újonnan csatlakozott Fekete Gyula is.

Jó gyorsaságikon és szép időben zajlottak a küzdelmek, csúszás nélkül lement az egész verseny és minden versenyző mosollyal tért haza.

„Születtek nagyon jó eredmények, valamint szuper részeredmények is. Amit már most tisztán lehet látni, hogy a Rally2-es Bajnokság nagyon megerősödött, nagyon sok jó autó és gyári kocsi van és természetesen jó pilótákból sincs hiány. Akik a top tízes mezőnyért küzdenek, gondolok itt Baksai Lacira, Fekete Gyulára és Mészáros Zsoltira, neki végig komoly tempót kell diktálniuk. Most ez jól sikerült nekik, ezért is várjuk már nagyon a soron következő versenyüket az Eger Rally-t” – tette hozzá Árpi.

A fiúk mellett a Rally2-es mezőnyben most mutatkozott be Szombathelyi Péter, aki most kezdte a komolyabb rallys pályafutását, korábban csak kisebb versenyeken indult. Sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött, jól sikerült feldolgozniuk a pályákat és mindent jól összeraktak.

„Berta Laci most a Forddal indult, ami most kapott egy új fejlesztést az M-Sportól és ezen felül új beállításokat is próbálgattunk a kocsin. Minden nagyon jól működött és ezt az időeredmények is jól mutatják, hiszen közelebb tudott autózni az R5-ötök mögött. Sikeres hétvége volt, boldogok vagyunk, de nincs sok időnk, nyakunkon a Salgó Rally” – folytatta Árpi.

A Salgó Rally-n debütálnak majd a csapat Honda motoros Lada projektjei, valamint Berta Laci ezúttal a Peugeot Kupában próbál szerencsét.

„Reméljük, hogy a salgótarjáni verseny hasonlóan jó eredményeket tartogat majd számunkra, mint az orfűi. Szeretném megköszönni a szerelőinknek a hétvégi munkát, továbbá köszönettel tartozunk a családtagjainknak és a partnereinknek is” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Primun Go Kft., VBM-Integrum Kft., SR-Therm Kft., KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft.