Új év, új lehetőségek

Továbbra is a hazai bajnokságokra koncentrál a PSZA Motorsport csapata, bár elkezdtek kacérkodni a gondolattal, hogy nemzetközi versenyeken is megméretik magukat.

„Idén a versenyzőink javarészt a Rally1, Rally2 és Rally3-as bajnokságokat tartják szem előtt. Már kezd kialakulni mindenkinél a kép, hogy hol és mivel indul. A táborunk továbbra is népes lesz és bízunk abban, hogy szép sikereket érünk el” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád csapatkoordinátor, majd hozzátette. „Most már elárulhatjuk, lesz indulónk a Peugeot Kupában, így újabb komoly feladatot tesz Berta László a nyakunkba, de mi már nagyon várjuk ezt a kihívást.”

A csapat a nemzetközi irányvonalat is szeretné megvalósítani, első körben a 20. Rally Legendet és a Hargita Rally-t nézték ki maguknak.

„Azt gondolom a huszadik San Marinói verseny egy igazi rally ünnep lesz. Itt nagyon szeretnék elindulni, bár a hazai naptárral ütközik. Ennek ellenére nem vetettük el a gondolatot, hogy ott legyünk, egy jó logisztikával bármi megtörténhet” – tette hozzá Árpi.

A licenc leadásoknál már látszódik, hogy újra sokan mennek majd az egyesületben és a Rally2-es mezőnyben várható a legtöbb autójuk.

„Büszkén mondhatom, hogy 2022-re sokan csatlakoztak csapatunkhoz, amiből a második vonal lesz a legerősebb. A pletykák alapján ez a bajnokság lehet a legerősebb, biztosan sok érdekes és komoly csata várható majd ott és sokat erősödik így a sportértéke is. Természetesen nem csak a Rally2-re gyúrunk, hanem az ORC P13-ban is lesz több indulónk, és ez a kategória is nagyon népes lesz” – folytatta Szabó Árpád.

A csapat az infrastruktúráján is fejleszteni szeretne, sokat dolgoznak ezen a télen, ezért is bővültek egy új munkatárssal Balázs Bencével, aki korábban a versenyzőnk volt. Bence nagyon sok adminisztrátori és marketinges feladatot vesz le a vállukról, valamint a műhelyben is sokat segít az autók építésében.

Az első komolyabb versenyük az Orfű Rally lesz, ahol hat autós párossal támadnak majd.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Fornád Trans Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., Konor System Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., Eurokardán Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., BPracing.hu, Interpasszív Kft., Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Primun Go Kft.