Szuper verseny, szuper eredmények

Négy plusz egy párossal állt neki a Mercarius Rally1 Bajnokság ötödik futamának a Székesfehérvár – Veszprém Rallye-nak a PSZA Motorsport csapata, amiből egy páros kivételével mindenki sikeresen teljesítette Magyarország egyik legnehezebb futamát.

A csapat plusz egy párosa a Zagyva Lajos – Tisch Gábor duó volt, akik első éles versenyüket teljesítették a Peugeot 208 R2 versenyautóval. A bemutatkozás nagyon jól sikerült, hiszen élre menő csatában az ORB 2WD második helyén zártak, legyőzve több sokkal újabb és erősebb kocsit.

Csapaton belül Papp Arnie visszatért a versenypályákra, navigátorának Matics Barbarát választotta. A murva nagyon közel áll a szívéhez és ez is döntő volt abban, hogy ott legyen a rajnál. Több versenyző is segítette abban, hogy ez a projekt összeálljon, hiszen a „zöld kocka” Lada cuccai már átkerültek egy újonnan épülő autóba.

„Arnoldék nagyon jól mentek, de sajnos szombaton kaptak egy dupla defektet, majd megsérült a hűtőventilátor és kilyukadt a hűtőjük is, ezért ki kellett állniuk. A vasárnapi versenyezésüket már a szuper rally adta szabálynak köszönhetik, de megérte folytatniuk, hiszen egy – két apró hiba mellett végül sikerült megnyerniük a P13-as kategóriát” – árulta el a csapat koordinátora Szabó Árpád.

A csapat a nehéz verseny miatt a legjobb szervizeseivel készült a versenyre, akik végig szenzációsan dolgoztak, szinte minden páros adott nekik komoly munkákat a futam alatt. Az elért eredmények neki is nagyban köszönhetők.

A Helembai „Csikar” Zsolt – Szebenszki Csaba páros a P12-es kategória és az ORC 2WD nagyszerű második helyét szerezte meg, mindössze húsz másodperccel maradtak le a győzelemről. Ugyanezekben a kategóriákban végzett a negyedik helyen a Nagy Gábor – Czézinger Kristóf duó és a Papp Arnie – Matics Barbara egység pedig megnyerte a P13-as kategóriát.

Az Illés Emil – Lénárt Szilárd párosnak nem jött össze a jó eredmény, ők első nap frontálisan ütköztek egy fával, majd másnak nagy elkeseredésükre megállt az autójuk motorja.

Köszönjük a támogatóinknak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Fornád Trans Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., Konor System Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., Eurokardán Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., BPracing.hu, Interpasszív Kft., Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program