Sikerrel vették az akadályokat!

A PSZA Motorsport versenyzői sikeresen célba értek a Domaháza és Zabar között rendezett Integra Group Rally3-as versenyen! A Huszár Péter – Pazsicki Zoltán páros a Rallye3 értékelés abszolút nyolcadik helyén végzet, Berta József és navigátora Losonczi Csaba, pedig a Licenszes/P13-as kategória második helyét szerezte meg. A Mitsubishivel versenyző Petróczy Péter és Nagy Ádám duó az előfutói feladatokat próbálta megoldani a verseny folyamán. 

Petróczy Péter: Annak ellenére, hogy “csak előfutóként” neveztünk a versenyre, nagyon készültünk rá. Egy héttel a mostani futam előtt, sikerült egyet tesztelnünk, melynek az volt a célja, hogy a hosszú szünet után kicsit felvegyem a ritmust, valamint az új navigátorommal, Nagy Ádámmal is, össze akartunk szokni. Az időjárási bizonytalanságokkal teli verseny, remekül indult számunkra. Egy nagyon jót autóztunk fölfelé, egyben odafigyeltünk arra is, hogy maradéktalanul teljesítsük előfutói feladatainkat. Sajnos a második gyorsaságin egy gondolattal rövidebb lett az egyik féktáv, mint kellett volna, így ráestünk egy betonozott padkára, ami némiképp átrendezte az autó kerekeit. Kis szünet után, a nézők segítségével újra pályára kerültünk, ha nehezen is, de lejutottunk a szervizbe, ahol a szerelőink fantasztikus munkát végezve megjavították az autót, így az utolsó körre vissza tudtunk állni. Az utolsó két gyorsaságit, nagy lendülettel és legalább akkora örömmel tudtuk teljesíteni.

Hatalmas köszönet mindenkinek ezért a versenyért. Egyrészt a PSZA Motorsportnak, a navigátoromnak, Ádámnak, aki tökéletesen végezte feladatait, a szerelőimnek, Berencsi Gergőnek és Tengely Kristófnak, akik mindent megtettek azért, hogy folytatni tudjuk a futamot és persze a rendezőknek is, hiszen nagyon kiváló futamot szerveztek. Külön köszönettel tartozunk a szponzorainknak is, akik lehetővé tették, hogy részt tudjunk venni ezen az eseményen. Az AutoPenta, a BetonX, a Ricsi Fólia és a Barna Tea, minket választott, próbálunk folyamatosan rászolgálni a bizalmunkra. Reméljük hamarosan újra találkozunk.

Berta JózsefA versenyünk úgy kezdődött, mint mindenkinek. Október óta nem ültünk  versenyen a versenyautóban… Idén egy új  csapat színeiben versenyzünk. Köszönjük az Inter Europe Teamnek, hogy bíznak bennünk. ? A navigátorom is régi-új, aki nem más mint a gyermekkori barátom, Losonczi Csaba, akivel hibátlanul tudunk siklani és a piacon reggelizni. ? A versenyünk jól indult, hiszen egy kategória második idővel kezdtünk, de sajnos az autóval is kezdődtek a gondok… Nem sikerült egy jó rajtot sem csinálnunk, három-őt másodperc bent maradt minden rajtban… Majd a verseny vége felé, a gyorsaságin bent, menet közben, leállt az autó motorja több alkalommal. (Az AC volt a hibás…) Sajnos ezek miatt úszhatott el a kategória első pozíció és lettünk második helyezettek. Ezúton is gratulálok Forginak a győzelemhez! ?

Itt köszönnénk meg a csapatunknak, hogy részt vehettünk ezen a versenyen. A PSZA-nak pedig a profi felkészítést és a profi szervizelést! ?


Huszár Péter: A tavalyi évet egy bukfenccel fejeztük be Porrogon. Erre még rájött a hosszú szünet, az előbb említett okok miatt. Nem mondom azt, hogy teljes nyugalomban álltunk rajthoz vasárnap reggel. Az volt a célunk, hogy visszarázódjunk a versenyzésbe, ismerkedjünk az újjávarázsolt autónkkal és minél több kilométert menjünk. Ez sikerült! Gyorsról gyorsra jobb lett a kedvünk. Az autó nagyon jó lett, nem lehet összehasonlítani a tavalyival. Főleg menetstabilitásban léptünk előre akkorát, hogy egyenlőre számomra ez még döbbenet. Sokkal jobban az úthoz vagyunk szögezve. Persze ezzel még nem tudtunk mit kezdeni, de ami késik, nem múlik! Azt azért nagyon sajnáltuk, hogy kitolt velünk a vekker és a harmadik gyors törlésre került! De szerencsére gyorsan megjavult! Így csak egy gyors lett oda… Az eső miatt sem izgultunk különösen, mert úgy voltunk vele, hogy akkor majd okosabban fogunk menni, nem rizikózunk. Minden szakaszt élveztünk, pedig hibáztunk egyet-kettőt… Vicces, de még a harmadik gyorsból lett etapot is élveztük, ahol tomboltak a szurkolók az út mentén, annak ellenére, hogy mi nem egy top Ladában ülünk, hanem csak egy Hondában. Természetesen nekünk ez a story nem CSAK!!! Élveztük az egész napot, beértünk a célba. Ezt akartuk. A gép karcmentes, semmi hibája nem volt a verseny során. Mehetünk a következő eseményre!

Amikor meg kell köszönnünk mindenkinek, aki segített nekünk abban, hogy eljussunk ide. Köszönjük szépen Géringer Zolika papájának a motort!!! Ugyanis a sikeres tesztünk után, ha nem kapunk tőle egy üzembiztos motort, akkor Domaházán is csak nézőként lettünk volna jelen. Szavakkal ki nem fejezhető köszönet és örök hála a PSZA Motorsportnak! A srácoknak a porrogi bukta után odavittük a vasat és csináltak belőle egy versenyautót! Olyan technikai hátteret tudnak nekünk biztosítani, amire mindig is vágytunk. Ez volt amúgy az első versenyünk velük és mondhatom, remek hangulatban telt a hétvége. Nem régóta vezetem ezt a kocsit, de amióta nálam van, ilyen még nem volt soha… Mindketten köszönjük szépen Árpinak és Arnienak az áldozatos munkájukat!

PSZA Motorsport reklámpartnerei: Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, DSG Kft., Eurokardan Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., BpRacing.hu, Landa – Trans Kft., Primun Go Kft., I-Road Link Kft.

 

Forrás:

http://rallyfeeling.hu/sikerrel-vettek-az-akadalyokat/