Papp Arnold: Az eleje nagyon komoly tempót diktál

Ezúttal a szimulátorozás és a Magyar Országos eRally Bajnokság volt a téma.

A Magyar Országos eRally Bajnokság első fordulója után beszélgettünk.

-A Magyar Országos eRally Bajnokságban egy Skoda Fabia R5 szerepel a neved mellett. Miért pont a Fabia R5-re esett a választásod?
-A zöld szín miatt. Kedvenc színem a zöld, a Skoda pedig alapszínben zöld. Csehek pedig már a Metalex korszakban is jó autókat csináltak, így hiszek a szaktudásukban. Ezenkívül a „csapatfőnök” Szabó Árpi megmondta, leszerződtünk a Skoda gyárral a játékban, más autót nem is mertem kipróbálni, de nem hiszem, hogy nagy különbségek vannak, így esett a választás a Fabia-ra.

-Hogyan alakult számodra a verseny?
-Mentünk, ahogy tudtunk. Az eleje nagyon komoly tempót diktál, szerintem, nagyon sok illegális tréningen vettek részt. Mi se 3 felírásból megyünk, de a lengyel futamon nem lett volna esélyünk jobb pozícióba végezni. Volt egy nagy tetőnk, hál istennek a cső nem sérült, így folytatni tudtuk a versenyt. De vesztettünk 1,5 percet mire a mezőről visszatettek a nézők az útra. Azt hiszem 3.-ok lettünk, amivel teljesen elégedettek vagyunk, a Skoda gyár mondjuk nem dicsért meg minket a károk után, de jó lenne év végén meghívást kapni a díjátadóra, ha a valóságban ez még nem sikerült.

-Mennyire állsz közel a szimulátorozáshoz?
-Régen, 2005-2010 között nagyon sokat játszottam. Főleg rFactor-ral formula és túraautós módokkal. A Rally akkor valahogy kimaradt nekem, ezután az egyetemen egy félévet Asetto Corsaztunk azt a félévet kiminuszoltuk elég erősen… A Dirt Rally-val most ismerkedtem meg, sajnos a saját kormányom egy 10 éve elhalálozott, így itthon megismerkedem a pályákkal, gátlót és a váltót itthon billentyűzettel beállítom, aztán Ferenc Ati cimborám kormányán futom le a versenyt.

-A valóságban, hogy telnek a napjaid és a PSZA Motorsport mindennapjai?
-Mindenre kihatással van a jelenlegi egészségügyi helyzet. Tervezgetünk, álmodozunk, és próbáljuk minden autónkat maximálisan felkészíteni a kései szezonkezdetre. Közben a saját autóm is lassan elkezdem revíziózni. Pár dolgot kijavítunk, de az biztos hogy maradni fog szinte minden. Kormos Ádi cimborám építi az újabb 16v Lada motort, kap pár fejlesztést a tavalyi évhez képest, reményeink szerint sikerül átlépni a 200 lóerőt.

 

PSZA Motorsport reklámpartnerei:
Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, I-Road Link Kft., Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, Pelixír Centrum Kft., FoliaZ.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft., Kormosadi.hu, FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, DSG Kft., Eurokardan Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., BpRacing.hu

 

Forrás: Rallyfans.hu

Papp Arnold: Az eleje nagyon komoly tempót diktál