Csapatvezető, versenyző és szerelő avagy a PSZA-ból az SZA!

Szabó Árpád már régóta mozgolódik az autósport körforgásában. Sok szerepben fordult már meg. Papp Arnold társával a PSZA Motorsport Egyesület tulajdonosai. Árpival beszélgettem a múlt évről és a következő szezonról.

Szia Árpi, kérlek mesélj a kedves olvasóknak egy picit a 2019-es szezonotokról!

Sziasztok, először is köszönöm szépen lehetőséget. Tavaly év elején kitűztünk pár célt, amit azt gondolom sikerült teljesítenünk és ezért pozitívan gondolunk a jövőre is. A múlt szezonunkat ha egy szóval kéne jellemezni akkor azt mondanám: tanulságos év volt!:). Nagyon örültünk annak, hogy sok versenyző csatlakozott az egyesületünkhöz, ami szuper, hiszen a nevezési listákon már szinte mindegyik bajnokságban megjelenik a nevünk. Több versenyző vette igénybe a szolgáltatásunkat mint eddig valaha. Tavaly próbáltuk a megjelenést is kicsit egységesebbé varázsolni, arra gondolok, hogy csináltattunk csapatos sátrakat, ponyvákat.  Pozitív dolog továbbá, hogy nagyon jó szerviz gárdát sikerült összerakni. Fontosnak tartottuk, hogy a versenyeken jó legyen a hangulat, hiszünk abban, hogy ilyenkor a sikerek is könnyebben jönnek. Azt gondolom ezt minden versenyen teljesítettük.  Emellett elértük azt, hogy egy teljes komplett bajnoki sorozatott végig csinálni Papp Arnieval, amit a támogatóinknak köszönhetünk, nehéz volt, voltak nagy csalódások, de voltak igen kiváló részeredmények. Összességében egy jó szezont tudhatunk magunk mögött, sikerült sok mindent kipróbálni a műszaki fejlesztés területén, így az ügyfeleinknek még jobb alkatrészeket tudunk gyártani.

Igen szépen összehoztátok eddig, amihez gratulálunk, de azért ha jól emlékszem volt még valami jelentős dolog az óévben?!

Igen, nem felejtettem el!:) Egyik támogatónknak köszönhetően vásároltunk egy Citroen C2R2 Max versenyautót, ami már régi álmunk volt.  Szilveszter Rallyen ki is próbáltam az autót, és azt kell, hogy mondjam, egy nagyon jó döntés volt, köszönjük szépen Hibján Jocinak.

Jól is szólt a kis méregzsák! Mi lesz akkor a terv 2020 –ban?

Tervek meg célok bőven vannak, szerencsére sok a lehetőség is minden téren. Annyi már biztos, hogy Nagy Gabinak és Baksai Lacinak idén is fogunk segíteni az ORC és Rallye2-es bajnokságban, valamint Huszár Petiéknek a Hondával Rallye3-ban.  Jelenleg több autót is építünk, de ezeknek a tulajdonosait még nem szeretném felfedni, maradjon néhány titkunk Egerig. Több párossal is folyik az egyeztetés a közös munkáról. A Citroen C2R2 várja még azt a versenyzőpárost, akik szeretnének idén egy két gyorsasági szakaszt nyerni vele vagy akár az egész bajnokságotJ. Azt gondoljuk, egy jó választás lehet Rallye2 mezőnyében. Jómagam idén szeretnék külföldön menni, Mitropa kupa lenne a cél. Három versenyt tervezek, aztán majd meglátjuk… Nem szeretném, hogy a csapat rovására menjen a versenyzésem, de ahhoz, hogy csapatunk fejlődjön szükséges, hogy szélesebb körben ismerjen minket az autósport.

Szóval akkor a PSZA-nál Citroen C2R2 Max versenyautó kiadó!

Arnieval mi lesz? Látjuk idén a zöld Ladát?

Így van, várunk minden kedves versenyzőt, aki szeretne egy ilyen kis méregzsákkal versenyezni.

A zöld Ladát Papp Arnieval idén jóval kevesebbet fogják látni a szurkolók a verseny pályán. Arnie természetesen nem ment nyugdíjba, ellenben az autója karosszériája igenJ Arnie persze minden versenyen ott lesz és dolgozni fog. Terveink szerint az év második felében el fog készülni az új autója, amibe lesz fejlesztés bőven. Azt, hogy hol fog bemutatkozni még nem tudjuk, de szólni fogunk időben róla.

Akkor unatkozni nem fogtok az idén sem!:)

Mindig azt mondom, hogy addig jó, amíg nem egymást nézzük a műhelybe. Nagyon hálásak vagyunk annak a sok-sok versenyzőnek, hogy bizalmat szavaznak nekünk. Vannak nálunk jóval rutinosabb csapatok, de úgy gondoljuk sok munkával és lelkesedéssel magas színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani a versenyzőinknek.

 

Köszönöm szépen az interjút!

Egerben találkozunk!

 

Reklámpartnereink: Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., MJM Transport Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft.,Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., DPF Cleaning Hungary Bt., I-Road Link Kft., Kamaraerdei Stúdió Bt., Matricakell.hu, Pelixír Centrum Kft., FoliaZ.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft.,Kormosadi.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, DSG Kft., Eurokardan Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., BpRacing.hu., Vulkán Tömegsport Egyesület

 

Forrás: RallyFans.hu

Csapatvezető, versenyző és szerelő, avagy a PSZA-ból az SZA!