Papp Arnold : Az év tökéletes befejezése volt a Rallye W4

A Rally Hungaryn is ott voltál, de egy új szerepkörben, mesélj egy kicsit erről.

-Kérlek szépen utolsó utáni pillanatban derült ki, hogy jó lenne részt vennünk a Rally Hungaryn nem csak nézőként. Az FIA nemzetközi autómobil szövetség delegációs munkatársait kellett vinnünk Szabó Árpi barátommal, körbe a pályákon és persze a szervizparkban. Ők ellenőrizték, hogy a pályák szabályosak-e az Európa Bajnokság számára biztonságosak, és megfelelnek-e. Nagyon érdekes volt látni, hogy ők mit néznek, mi a fontos és mik alapján értékelnek. Elmondhatom első rendezésnek tökéletes volt a verseny, tetszett az ellenőrző bizottságnak, és nagyon jól érezték magukat. Kicsit az időjárás közbeszólt, de ha nem esett volna biztos, hogy borzasztóan jók lettek volna a pályák
Egy héttel később már Ausztriában voltál, ahol nem igazán tudták hová tenni a szeki váltós Ladát. A szervizben is sokan csodájára jártak. Mik voltak a benyomások?

-Hát kilőttük a helyi techinkai bizottságnál a biztosítékot! ? Kicsit ferde szemmel néztek az autóra, ugye esztétikailag azért már látszott rajta az év, de végül sikerült találni egy kategóriát az autónak, ahol elengedtek indulni minket. Úgy gondolom, mindegy hova mennek a Ladások, mindenhol egy idő után rajongói lesznek az autónak. Első nap is már nagyon sokan nézték az „űr” Zsigulit, de másnapi autózásunk után már Rolf Schmidt is megcsodálta a 16 szelepes szekiváltós ladát. Kint nem nagyon vannak hozzászokva az ilyen autókhoz, de a végére szerintem a rendezők is megbékéltek velünk és örültek, hogy eljöttünk vendégszerepelni.

Nagyon vártad a Rallye W4-et, hogy sikerült?

-Az év tökéletes befejezése volt.  Sikerült megnyerni a kategóriát, ami azt jelenti,hogy első győzelmemet a rallyban nem Magyarországon sikerült szerezni. ? Az osztrák abszolút értékelésben is erős középmezőnyben tudtunk autózni, teljesen idegen pályákon, nagyon jó minőségű murván, sokat tanultunk és jó volt ennyi kilométert versenyezni. Hihetetlenül jó érzés volt, ennyi néző előtt menni, és még szurkoltak is próbáltunk látványosan és gyorsan autózni, nekünk tetszett a visszacsatolás azt mondja a nézőknek is.

Gyerekkori álmod volt a szeki váltó, valamint, hogy indulhass a Waldviertel Rallye-n. Idén mindegyik teljesült. Következő megvalósításra váró álom?

-Igen idén elég jól kimaxoltuk az álmokat, de hát mindig többet szeretne az ember. Sikerült elég jól elpusztítani a gépet, szóval most egy nagyobb tatarozás következik neki. Kormos Ádi fejleszt a motoron, közben pedig, próbálunk egy igen komoly öszvér Ladát csinálni. Szétszedjük az autót, és minden fejlesztés, amit az idén elkövettünk azt most felújítunk és megpróbáljuk átgondoltan egy új projektben összehozni. Nagyon jó lenne ha az jövőre elkészülne, szóval most szerintem egy kisebb szünet következik, aztán meg úgyis hajt a vérünk Egerig nem alszunk semmit és összedobjuk ?
Ezúton is szeretnénk megköszönni minden barátnak, szurkolónak és partnernek az egész éves támogatást és hogy lehetővé tették azt, hogy nemzetközi szinten is tudjunk versenyezni!

A PSZA Motorsport partnerei:

Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., MJM Transport Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., DPF Cleaning Hungary Bt., I-Road Link Kft., Kamaraerdei Stúdió Bt., Matricakell.hu, LTL Lotistics Solution Kft., FoliaZ.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft.,Kormosadi.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, DSG Kft., Eurokardan Kft., Mobilvzsgáztató Kft., SZRV Racing Kft.

Forrás: rallyfans.hu

Papp Arnold: Az év tökéletes befejezése volt a Rallye W4