TAXI4 Székesfehérvár Rallye 2019: Jobb szelek fújnak

A PSZA Motorsport csapata hét párosnak nyújtott kifogástalan segítséget a versenyzéséhez a Székesfehérvár Ralin. A versenyzők elégedettek voltak a csapat nyújtotta munkával és elégedetten nyilatkoztak a célban a verseny történéseiről.

Szabó Attila – Trescsik Ákos (Lada 2107)

Szabó Atsi: Először is szeretném megköszönni feleségemnek, hogy lehetővé tette az indulásunkat Fehérváron. Már hiányzott nagyon a versenyzés, tavaly Salgó óta még versenykocsiban sem ültem, csak a verseny előtti szerdán a teszten, de ez olyan, mint a bicajozás, nem lehet elfelejteni. Egy jót szerettünk volna kocsikázni Ákossal, semmi elvárásunk nem volt magunkkal szemben és nagyon jól is éreztük magunkat. A kocsi hibátlanul működött, a PSZA-s fiúk ismét jól felkészítették, Kasza Zoli motorján pedig még mindig csak ámulok. Időket is csak az első kör végén nézegettük, persze mivel a végén rajtoltunk, rá tudtunk nézni a célban lévő időkre és láttuk, hogy nem is lesz olyan rossz. Sikerült megnyernünk a Lada kupát és számunkra ez a legfontosabb. Nem voltunk fejben a toppon, ezért is szedtünk össze egy kis büntetést, amit megérdemeltünk, de ez csak abszolútban  befolyásolta helyezésünket. Sokan szurkoltak, integettek a pályák szélén, ennek külön örülök. Mindenkinek köszönöm a segítséget, barátoknak, szerviznek, akik gyorsan orvosolták az általam okozott fékproblémát, kicsit túlmelegítettem Oroszlányba. Remélem lehetőségünk lesz még idén indulni a bajnokságban, ha tudunk fejlődni támogatói fronton.

Merényi Zsolt – Vig Sándor (Honda Civic)

Merényi Zsolt: A nagy meleg ellenére a Hondánk, ahogy eddig mindig most is, célba vitt minket. Ezúttal a 2WD kupa második helyét sikerült megszereznünk. Kisebb átbeszélő problémáink nehezítették a versenyt, de egyébként minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Felesleges kockázatot nem vállaltunk, fontos volt, hogy célba érjünk és pontokat szerezzünk. Ha minden igaz a 2WD kupában ezzel a harmadik helyen állunk. Köszönöm mindenkinek, aki segített!

Roller Gábor – Roller Zsolt (Lada VFTS)

Roller Gábor: Utoljára tavaly Veszprémben indultunk versenyen. Azóta fejlesztettük a motort és a futóművet is. Kasza Zoltán épített bele egy erősebb motort. Hadik féle gátlókat kapott és fogasléces kormányművet. Az autó nagyon jó és megbízható volt a versenyen. De sajnos a sok kihagyás és kevés versenykilométer meglátszott az időeredményeinken. Az autóval megvagyunk elégedve, nekünk kell még gyorsulni. Köszönjük a csapatunknak és Kasza Zoltánnak a segítséget.

Papp Arnold – Szántó Béla (Lada Kit-Car 16V)

Papp Arnold: Miskolc Rallye nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Biztos célba érés helyett ismét kisebb anyagi kárral és egy tetővel érkeztünk haza. A fiúk segítségével hipp-hopp talpra állítottuk a paripát. Az autón kijavítottuk, amit kellett, de azért nyomtalanul a két törés nem múlt el. A kaszni tényleg lassan elfárad, remélem azért a szezont még be tudja fejezni. Soha nem indultam még Székesfehérváron, a navigátori pozícióba pedig újabb személy iratkozott fel, egyik barátunk, szponzorunk Szántó Béla segített kiheverni az idei év első sikertelen versenyeit. Reménykedtem a jó eredményben, de az első gyorsasági után tisztán kellett látni, ez most nem rólunk fog szólni. Csapattársaink Szabó Atsi és Baksai Laciék iszonyatos tempót autóztak, büszke voltam rájuk, ezen a hétvégén nem bírtam velük. Szerettem volna most már mindenképp célba érni. Imádok a murván menni és tudtam, ha most megint valamit elrontok, nem tudjuk összerakni Veszprémig. Talán ezért is túl óvatosan mentünk, de ez lényegtelen a lényeg, hogy visszaszereztem az önbizalmam és kiderült, célba is tudok érni. A Power Stage-n P12-be már tudtunk jönni egy második időt, ami azért jól jött így a végére. Köszönjük a támogatóinknak, hogy segítettek túllendülni, az autón sok munka nincsen, így végre három év után beteljesül és a zöld kisautómmal tudunk végre murván menni! Veszprém Rallye jövünk!

Baksai László – Erdei Zoltán (Lada 2107)

Baksai László: Nagyon vártuk már, hogy ismét autóba ülhessünk Erdei Zoli barátommal, mivel idén picit fejlesztettek a PSZA-s fiúk a kocsin és óriási élmény vele menni. Az első két futam meglehetősen jól sikerült nekünk. Így kicsit bizakodtunk abba, hogy át tudjuk menteni azt a lendületet Fehérvárra is. Nagyon erős mezőny jött össze ismét. A végeredményt látva elmondhatjuk, hogy életünk egyik legjobban sikerült versenyén vagyunk túl. Jó volt látni, hogy tudtunk az élmezőnnyel autózni. Lada kupába hármas kategória negyedikek lettünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Újfent,mint mindig, tökéletesen felkészített autót kaptunk a PSZA-tól. Kasza bá is megfelelően belőtte a motorunkat és Zolival is harmóniában voltunk. Köszönjük, hogy bíznak sokan bennünk!!! Most ezerrel készülünk az idei egyetlen murvás futamra, ami nekünk a szívünk csücske. Szeretnénk sok ponttal hazajönni Veszprémből is. 

Czezinger Kristóf – Bölcs Balázs (Lada VFTS)

A Czezinger Kristóf – Bölcs Balázs páros közel másfél év után sikeres versenyt tudhattak maguk mögött, a kocsi hibátlanul működött, átesett a teszten, a második körben a pilóta is már élvezte a versenyt, így Veszprémbe már támadóállást vesznek fel.

Berta József – Deák Henrietta (Citroen C2 R2 Max) 

Berta József: A VFTS-t eladtam, azt mondtam, elég, nem megyek már…  Aztán lett esély a C2 megvételére és kipróbáltam azonnal, hogy milyen. Pozitív csalódás volt az autó, jobb mint gondoltam, de nem erősebb, mint a Vfts…A székesfehérvári versenyen aztán nekiláttunk, a pályákat nem ismerve, két alkalommal edzve, rajtoltunk vasárnap. Az első gyorson még csak gurulgattunk, de a másodikon is! Aztán a harmadik gyorson jöttünk egy kategória negyedik, abszolút hetedik időt!!! Sajnos a hosszú gyorsok nem mentek, csak a rövid, mert az utolsón is abszolút tizedik időt sikerült menni. Hozzáteszem a P13-at nyertük volna ezzel az autóval is… Most úgy áll a helyzet, hogy idén már csak a Salgón (hazai) versenyen fogunk menni, mert bérautó lévén ki lesz adva. Nincs sok értelme menni, mert a pontok a P13-ban vannak, ez az autó meg 6-os kategóriás és ott már a többiek messze vannak.

Együttműködő partnereink: Virtech Labs Bt., FER-VILL KFT., Landa – Trans Kft., MJM Transport Kft., Primun Go Kft., Dolphio Technologies Kft., Truckport Hungary Kft., Fornád Trans Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., DPF Cleaning Hungary Bt. Kamaraerdei Stúdió Bt., Matricakell.hu, LT Communication Kft., SR- Filt Mérnökiroda Kft.,LTL Lotistics Solution Kft., Optibiomed Kft. Pleixir Centrum Kft., FoliaZ.hu.,Petersgumi.hu., GN Group Kft., Trenaker Kft., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., SFR Parts Kft., Loppun’s Garage, LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft., DSG Kft., Robi – Fa Kft., Lubricants Hungary Kft., Mobilvzsgáztató Kft., PSZA Media Kft.

Forrás: RallyFeeling.hu