Ralisok társaságában búcsúztatták a tavalyi évet

A PSZA Motorsport szerette volna 2018-ban is ralisok társaságában búcsúztatni az óévet. A Mikulás Rallye után aszfalton is egy igazi buliversennyel fejezték be a szezont. Hála istennek az időjárás nagyjából kegyes volt hozzájuk és a csapat hat versenyzőpárosából hárman dobogón zártak, míg a többiek a nézők kiszolgálását tartották a legfontosabbnak.

Szőnyi Andris megmutatta, hogy számolni kell vele az idei évben, hiszen ha a technika jó akkor rögtön egy második hellyel hálálja meg ezt a csapatnak.

Üdvözlöm az olvasókat. Várakozáson felül sikerült számunkra a Szilveszter Rallye. Mivel már félig mogyoródinak mondhatom magam, mivel itt található a családi vállalkozásunk, így számomra hazai pályának minősülnek a Hungaroring környéki utak. Ezért is számítottam egy jó eredményre, mivel a technika már adott, eléggé sokat fejlesztettünk az autón a Historicos korszak óta, így már csak rajtam múlott. Minden méterét élveztem a versenynek, igazán jóízűt autóztam, és örülök, hogy sok mindenkit megtudtam autóztatni. Így, fix navigátor nélkül is a stopper ellen harcoltam. Első nap kis megpörgés hátráltatott, de folyamatosan a Lada Kupa harmadik helyén tartózkodtam. Próbáltam kiautózni a maximumot, amit a gumink engedett, de sajnos 13 colos kerékhez nem volt intermedietünk, ami a megfelelő választás lett volna. Ennek ellenére is végső soron összesítésben a Lada Kupa második helyezéssel nagyon elégedett lehetek, de tudom, hogy nem volt messze az első hely sem.

Szabó Zsolt Feu ismét a PSZA csapatához csapódott és megmutatta, hogy mit sem kopott a gyorsasága. Az amatőrök között a leggyorsabb Lada díját vihették haza.

Nagyon örültünk, hogy eltudtunk indulni a Szilveszter Ralin, ezt külön megköszönöm a családomnak! Nagyon jól éreztük magunkat a verseny alatt. Sajnálom, hogy a MOL kútnál lévő utat nem lehetett igénybe venni az M3-as felújítása miatt, nézőbarátibb lett volna a rendezvény ha benne van. Ettől függetlenül ez egy nagyon jó verseny volt, voltak kimondottan technikás és gyors részek is. A sok kihagyás miatt kellett két, három gyorsasági mire kezdtem magamra találni, majd az utolsón kaptam egy bal hátsó defektet a cél előtt kb két kilométerrel, de gond nélkül, kicsit lassabban ugyan, de beértünk! Így az amatőr Lada Kupa első helye is meglett! Nagyon köszönöm Szabó Atsinak és a PSZA Motorsportnak ezt a fantasztikusan jó kocsit!

Baksai Laci téli gumikkal kocsizott és élvezte a kis A-s Zsigulit.

Azt hiszem ez az a verseny ami idén végre elnyerte a tetszésemet. Eddig már ötször indultam, de utcai gumival most először. Megfűzött a csapat, próbáljam ki, hogy csúszkáljak kicsit, mert úgy még sosem mentem és mivel a prológok sem sikerülnek nagyon, hátha fejlődök egy kicsit. Nagyon megtetszett, főleg ezzel a vonalvezetéssel ahogy idén meg volt rendezve a verseny. Új navigátorral indultam, egy csodaszép hölggyel, aki az egész éves önzetlen segítségével segítette a csapatunkat. Megkérdeztem, hogy lenne kedve esetleg egy versenyen kipróbálnia a jobb oldalt és örömmel igent mondott. Szerintem sikerült picit megfertőzni!!! Köszönöm a csapatnak is ezt a jutalom autózást, egész évben nagyon odatették magukat és velük sikerült bajnoknak lennünk. Most egy picit pihenünk és próbálunk valami erőt tenni a kocsiba. Sajnos az új kocsi építése csúszik, úgyhogy megyünk idén is ezzel a szuper kis veterán autóval. Remélem, hogy Zoli is kibír velem egy újabb szuper szezont. Egerben találkozunk!!!

Papp Arnie a csapat szponzorainak hálálta meg a tavalyi évet és noha murva gumival ment a nézőknek, széles mosollyal szálltak ki mellőle az alkalmi navigátorok.

Papp Arnie: Most sem terveztem, hogy időre kellene menni a Szilveszter Ralin, úgy gondolom sietünk mi eleget egész évben. Nagy fejlesztéseket eszközöltünk, hiszen Nagy Gabó megajándékozott minket négy darab megmaradt murva gumival, ami fantasztikus választásnak bizonyult. Végre tudtam gyorsan, nagy tempóval keresztbe menni a kedves támogatóinkkal. Úgy gondolom nagyon tetszett nekik, hiszen versenykörülmények között ülhettek mellém. Egy picit beteg lettem a versenyre, de ezen kívül minden tökéletes volt ezen a hétvégén is. Látványosan fejeztük be az évet, remélem azért a nézőknek tetszett. Az idei tervek még nem tisztázódtak pontosan, rajta vagyunk az ügyön, hogy a Rallye2-ben picit több versenyen robbantsunk! Köszönöm a figyelmet, családnak támogatóknak, hogy segítik a pályafutásunkat!

 

Aczél József és fia András a csapat új tagjai, akik éles körülményt választottak az újjáépített Honda tesztelésére.

Két év után végre elkészült a Hondánk. Rengeteg munkánk volt vele, már nagyon vártuk, hogy mehessünk és a Szilveszter Ralit tesztnek szántuk a következő évre való felkészülés jegyében. A verseny előtt nem tudtunk tesztelni, épp csak hogy kipróbáltuk az autót, így a hosszú kihagyás utáni visszarázódás a pénteki napra maradt. Sajnos az eső egyre jobban esett, nekünk viszont nem volt esőgumink, így sokat csúszkáltunk, próbáltunk biztonságit menni, hogy majd másnap a remélhetőleg száraz pályán megkezdjük a felzárkózást. Szombaton sajnos a nap második gyorsaságijának felénél valami lefogazott a váltóban, még nem tudjuk pontosan hogy micsoda, szét kell szedni hozzá a váltót, mi a diffire, vagy a végáttételre gyanakszunk… Apun az első gyorsaságin még nagyon meglátszott a hosszú kihagyás, de utána már egyre jobban belelendült, a ring külsőn, a helyenként már száraz pályán mentünk egy kategória hatodik időt is, ami 42 indulóból nem is olyan rossz eredmény. Még nagyon sok van bennünk is és az autóban is, el kell még telnie egy-két versenynek, hogy igazán jól tudjunk vele menni.

Hock Pál elővette a gyönyörű Audiját és a kategóriája második helyére repítette.

Nagyon örülünk, hogy csatlakozhattunk a PSZA Motorsport csapatához. A Szilveszter Rallye-n már az ő segítségüket is igénybe vettük, noha teljesen hazai pályának számít nekünk a mogyoródi verseny. A kocsi hibátlanul üzemelt az egész verseny során, hála istennek a gyermekeimet megtudtam vele autóztatni. Dobogós helyen végeztünk, elcsíptük a másik Audi mögött a Historic 4WD második helyét. Idén tervezünk a legtöbb versenyen elindulni és reméljük jó lesz a közös munka a PSZA-s srácokkal.

Együttműködő partnereink: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Kamaraerdei Stúdió Bt., Landa – Trans Kft.,Primun Go Kft. Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremautosport.hu., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., GN Group Kft., Trenaker Kft., CélTrans Kft., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft. Pleixir Centrum Kft., Loppun’s Garage, LT Communication Kft.