Ha tél, ha nyár, a murva mindig jó

 

A PSZA csapata a Mikulás Ralira három egységgel érkezett, Baksai László – Erdei Zoltán,  Nagy Gabi – Trescsik Ákos, illetve Pék Gabó és Szabó Beu. Nagy izgalommal várták a téli Balaton parti murvás versenyt,  hiszen a csapat most épült új autója itt debütált Nagy Gabiék alatt.

Pék Gabó – Szabó Beu – Lada 2107

Több év kihagyás után idén nyáron ültem be először a PSZA-s fiúk által épített Szabó Ati féle Ladába, a Rába ringen. Első benyomásra borzasztóan megtetszett az autó, hiszen ilyen erős Zsiguliba még nem ültem előtte és mindamellett még elképesztően az úton is van. Ebből indult ki az, hogy akkor benevezünk a Mikulás Ralira. Sikerült megbeszélni Szabó Beuval, hogy diktálja az itinert, így a hibátlan csapat fel is állt egyből. Matics Miska barátom még jó pár hasznos tanáccsal el is látott, így nagy izgalmak közepette vártam a versenyt. Az első nap a szokásos átvételekről és a pályabejárásról szólt. A pályák nem változtak az elmúlt évek alatt, most csak annyi volt a különbség, hogy sok volt rajta a sár. Vasárnap két szakaszt kellett teljesíteni háromszor. Az első két szakasz még kicsit az ismerkedésről szólt, hiszen fokozatosan szerettük volna felépíteni a versenyt. Sajnos a hármas gyors felénél eltört a balos féltengelyünk, így másfél gyorsot egy kerékhajtással mentünk. Beértünk a szervizparkba és a srácok röpke tizenhét perc alatt meg is oldották a problémát. Az utolsó gyors elmaradt, így már csak egy szakasz volt hátra, ahol próbáltunk egy élet-halált menni. Utolértük az előttünk rajtoló ladás kollégát és az egyik féktávon kicsit nekik is mentünk, de az idő még így is nagyon jó lett, kategória harmadik helyen végeztünk. Végig élveztük a versenyt, az autót is nagyon jó volt vezetni, azt gondolom, sikerült használható időket is autózni. Összességében nagyon elégedett vagyok és egy jó versenyt zártunk. Szeretném megköszönni a családomnak, a Matics családnak, PSZA-nak, illetve Szabó Atsinak, hogy mindenben segítettek.

Nagy Gábor – Trescsik Ákos – Lada 2107

Szeretjük a murvás pályákat és mindenképpen kellett az autóval menni versenykörülmények között, hogy legyen tapasztalat! Meg azért bulinak sem rossz! Az autóval nem volt semmi gondunk, nagyon jól fel lett készítve, el voltunk ájulva a gumiktól, próbáltuk az autó határait, meg a miénket is, de még sok van benne, amit csak versenytempóban lehet kihozni. Igazából semmi komolyabb nem történt, a negyedik gyorson megforogtunk, de amúgy minden oké volt.  A Kislőtér volt a favorit nekünk, arra lett beállítva a kocsi, azon mentünk volna még, de Jutaspuszta is tetszett! Úgy érzem, hogy sok van még bennem, meg a kocsiban is, nagyon jó indulatú az autó, jó hogy Ákos ül mellettem, ő azért tud ösztönözni és biztatni, meg szól, hogy nem kell elszállni!  Szilveszter Ralin én nem indulok, az Ákos még lehet, hogy beül valaki mellé, én már a 2019 szezonra fókuszálok, a csapat már intézi az év elejei teszteket és nekivágunk a bajnokságnak!!!

Baksai László – Erdei Zoltán – Lada 2107

Mindig szerettem ezt a versenyt és ez most verseny után sem változott! ? Ez a verseny csak egy felszabadult örömautózásról szolt nekünk, de azért félszemmel néztük az időket, mint ahogy mindenki. Célba vitt minket megint a kis A-s szuper verda. Igaz kellett hozzá egy profi szerviz is. Egész évben a PSZA csapata készítette és szervizelte a kocsinkat. Szeretnénk nekik megköszönni az egész éves önzetlen segítségüket. Nélkülük biztos nem sikerült volna célba érnünk. Nagyon jó verseny volt, sikerült jó időket is autóznunk, de sajnos az utolsó gyors harmadik kanyarjában hibáztam és szereztem egy jobb hátsó defektet. Így a jó eredmény elúszott, de mosolyogva szálltunk ki Erdei Zoli barátommal az autóból. Jövőre újra megpróbáljuk. Köszönjük az összes szponzorunknak, hogy idén hittek bennünk!!! A Szilveszter Ralin még megyünk, de csak a nézőknek!!! Ott találkozunk.

Együttműködő partnereink: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Kamaraerdei Stúdió Bt., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Primun Go Kft. Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Fúzió Elektrótechnika Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremautosport.hu., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., GN Group Kft., Trenaker Kft., CélTrans Kft., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft.