Év végi kupaeső!

Elérkeztünk a szezonzáró futamhoz, az I. Nyíregyháza Ralihoz. Nevéből is adódóan ez volt az első alkalom, hogy a város otthont adott a hazai rallye bajnokságnak. Bár a pályák javarészt zempléni nyomvonalon mentek, sok újdonságot tartogattak a szervezők a versenyzők számára. A PSZA csapata két párossal indult a rendezvényen, Szőnyi Andris – Patkó Gábor, valamint Baksai Laci és Erdei Zoli. Andris az élete leghosszabb versenyére készült, hiszen  220 km gyorsasági szakasz várt rájuk, közel 1000 km össztávon. Baksai Laciék pedig 22 év versenyzés után, most nagyon közel álltak az első bajnoki címükhöz!

Baksai Laci – Erdei Zoltán – Rallye2, Lada 2105

A nagy lehetőség kapujában álltunk a verseny elején! 22 éve versenyzek és többször voltam év végén második, harmadik, de első még sosem. Különös érzés volt így felkészülni erre a sorsdöntő versenyre, hogy csak öt pont választ el a bajnoki címtől. A kocsin tudtam, hogy nem fog múlni, mert a PSZA-s fiúk mindig tökéletes autót biztosítottak idén számunkra. Nekem kellett kicsit rendet tenni a fejembe és nem nézni az időket, csak menni biztonságosan, de azért tempósan. A második gyors után ölünkbe hullott a lehetősége a bajnoki cím megszerzésének, mivel legfőbb riválisunk Feri bácsiék kiálltak a versenyből egy váltóhibával. Na innen volt nehéz, mert semmit sem kockáztathattunk. Zolival úgy érzem tökéletes összhangban voltunk egész évben és most is sikeresen behoztuk a célba a paripát és ezzel bajnokok lettünk!!! Óriási köszönet a szerviznek! (Arni, Árpi, Miki, Balázs). Nélkülük nem sikerült volna. Valamint a családomnak, akik egész évben sokszor nélkülöztek, hogy apuci a hobbijának élhessen.  Szeretnék köszönetet mondani a Borsod Race Médiának a bizalmukért, hogy hisznek bennem már négy éve! Fenyvesi Ati barátomnak, az összes szponzornak és Zolinak, aki nélkül tuti nem lett volna ilyen sikeres az évem. Most készülünk a Mikulás Ralira, ahol nagy csapatbuli is lesz. Jövőre támadunk egy új autóval, ha minden sikerül!!

Szőnyi András – Patkó Gábor – ORB, Lada 2101

Érdekes érzéssel indultunk neki a Nyíregyháza Ralinak, de abban biztosak voltunk, hogy vagy nagyon rossz lesz, vagy nagyon jó. Szerencsére az utóbbi valósult meg. Első nap, pénteken a városi gyorsaságin a köd miatt semmit sem láttunk, egyszer túlcsúsztunk, egyszer megforogtunk. Szombaton jöttek a zempléni pályák, amik pályabejáráson nagyon tetszettek, élvezetesek voltak. Óvatos kezdéssel indítottunk, mivel Patkó Gabi aszfalton nem ült még mellettem. Érdekesség, hogy amikre azt hittük pályabejáráson, hogy jó lesz, az nem tetszett annyira, ami viszont nem tetszett, azon versenyezni kifejezetten élvezetes volt. A napnyugta után a köd is megérkezett a pályára, így szintén a biztos célba érést tartottuk szem előtt, orrunkig nem láttunk, nem vetettük be magunkat kamikaze módjára. Második nap jól kezdődött, úgy látszik, nekem mindig a második nap jön meg a jó tempóm. Épp gyorsulni kezdtünk volna, mikor egyszer csak három hengerezni kezdett a motor és vesztett az erejéből. Még ennek ellenére is, a kategóriatársak kiesése miatt hirtelen az első helyen találtuk magunkat, tetemes előnnyel, így a maradék részben csak begurulni akartunk a célba. A három működő hengerből később már csak kettő működő henger lett, de szerencsésen beértünk a szervizparkba és a csapat megoldotta a problémát. Innentől kezdve már csak biztonságit autóztunk és beértünk az ORC P12 kategória első helyén.

Szabó Árpád – Papp Arnold – PSZA Motorsport csapatvezetés

Végezetül szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki kitartott mellettünk egész évben! Szabó Atsiék, Merényi Zsoltiék, Berta Jociék, Rollerék, Szőnyi Andrisék, Baksai Laciék, Dénes Miki, Horváth Balázs, Aczél Andris, Józsibá, Kasza Zoli. Nélkülük nem működne ez a csapat, azt gondolom mindenki megtesz minden tőle telhetőt, hogy tudjunk még fejlődni. Hosszú év volt ez, de végül idén is lett egy bajnokunk, aminek nagyon örülünk és nagyon büszkék vagyunk, hogy Laci és Zoli velünk együtt érte el ezt a sikert. Köszönjük minden támogatónknak, hogy bíznak bennünk és szeretnék sikerre vinni a csapatunkat. Illetve minden fotósnak, médiásnak, videósnak, hogy versenyzőinkről ennyi jó felvételt csináltatok! Idén még természetesen mind a Mikulás Ralin, mind a Szilveszter Ralin részt veszünk. Jövőre pedig még nagyobb hévvel belevágunk az évbe!

Együttműködő partnereink: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Kamaraerdei Stúdió Bt., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Primun Go Kft. Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Fúzió Elektrótechnika Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremautosport.hu., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft.