Sikert hozott a Balaton parti verseny!

Eredményesen zárta a PSZA Motorsport a szezon utolsó murvás versenyét! A Papp Arnold-Aczél András páros briliánsan autózott életük első Citroen C2 R2-es autós versenyén, aminek bizonyítéka nem más, mint egy kategória harmadik és egy abszolút ötödik hely. Baksai Laci és Erdei Zoli friss motorral érkezett meg Veszprémbe. A murvamenő Laci most is bebizonyította, hogy némi lóerőhátránnyal is lehet jó időket autózni a Ladával. Ennek eredménye egy 2WD és Lada kupa első hely. Roller Gáborék pedig sikeresen célba értek második rallye2-es versenyükön.

Papp Arnold – Aczél András – Rallye2, Citroen C2 R2

Nagy várakozásokkal készültem a Veszprém Ralira, hiszen most először ültem bele egy elsőkerekes autóba. Nagyon izgultam, mert nem tudtam hova tenni, hogy fogom megoldani a helyzetet. Az első gyors előtti etapon megismerkedtünk a géppel, majd a gyorsaságin azzal is, hogy viselkedik murván az autó. Egyet elmondhatok, nagyon melós. Az elmúlt két évben nem tekertem ennyit a kormányt, mint most, az autó egy métert nem ment egyenesen, folyamatosan tépte a kezemből a kormányt, amit eddigi pályafutásom során sosem tapasztaltam. Apróbb műszaki gondjaink voltak, egy csatlakozó mindig lelazult, de fortuna mindig velem volt, mert a gyorsasági után etapon csinálta csak. Az autó nagyon jó volt, de nagyon más világ a Lada után. Teljesen máshogy kell vele menni, szokni kell, tanulni, le a kalappal, akik gyorsan tudnak menni ilyen orrkerekes autóval. Folyamatosan sikerült gyorsulnunk és a céldobogón életemben először végre a raliban is szereztem serleget. Álmodni nem mertem volna ilyen eredményről és pár éve azt sem, hogy egy elsőkerekes autóval szerzem első kupámat. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített ott lenni, Bakó Rallye Team-nak a kiváló kocsit, csapatomnak, támogatóinknak, hogy mellettünk állnak. A Salgó Rallye tűnik a lehetséges következő versenyünknek, remélem ott fogunk tudni lenni, ha minden jól megy elővesszük majd a garázsból a Ladát és azzal fogunk támadni.

Baksai László – Erdei Zoltán – Rallye2, Lada 2105

Veszprém Rallye… Köztudottan a kedvenc versenyem és szerencsére idén is sikerült a tisztes helytállás. A PSZA csapat újfent tökéletes autót adott nekünk és sikerült egy új motort is beépítenünk. Az első körünk picit rémálom volt, mert mint utóbb kiderült, elhagytuk a testkábelünket és minden műszer össze-vissza működött, valamint az autónk is igen gyenge volt emiatt.

De orvosoltuk a hibát és onnantól kezdve igazán élvezetes versenyt produkáltunk. Megnyertük a Lada Kupát, ami kifejezetten nagy dolog egy ilyen autóval, valamint a 2WD kupában is elsők lettünk. Úgy érzem a navigátorommal, Erdei Zolival tökéletes az összhang, úgyhogy készülünk a Baranya Kupára ezerrel. Idén a 2WD kupa a legfontosabb célkitűzés, itt szeretnénk a legjobb helyen végezni. Köszönjük a támogatóinknak is, hogy itt lehettünk Veszprémben. Baranyán találkozunk.

Roller Gábor – Roller Zsolt – Rallye2, Lada VFTS

A szombathelyi sikertelenség után elsődleges célunk a célba érkezés volt. Ez sikerült is, de látjuk van még hova fejlődni, sokat kellene még gyorsulnunk, hogy versenyképesek legyünk. A pályák amúgy tetszettek, különösen a hegyesdi, bár ott volt egy defektünk. Még nem tudjuk hol megyünk legközelebb, de addig is a futóművet próbáljuk fejleszteni.

Együttműködő partnereink: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremelmenyek.com., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., Kasza Motorsport., FervillSound Kft.,LEL Kft. Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft.