Mindenki a dobogón!

Sikeresen zárult a PSZA Motorsport párosainak az idei Baranya Kupa. A forró és küzdelmes hétvége után a Szabó Attila, Keresztesi Péter páros abszolút negyedik, P12 kategória, illetve a Lada Kupa második helyét szerezte meg. Baksai Laci, Erdei Zolival az oldalán a 2WD kupa második helyét szerezte meg, míg Merényi Zsolti, Fridrik Gergővel a 7-es kategória második helyével lett gazdagabb a verseny végére! 

Baksai László – Erdei Zoltán – Rallye2, Lada 2105
A veszprémi sikerek után teljes erővel a másfeles szorzójú Baranya Kupára készültünk, ami nagyon fontos állomása a bajnokságnak. Az autó teljes felújításon esett át, mivel Veszprémben, szinte megsemmisült… Idén a 2WD kupa az elsődleges cél és erre fókuszáltunk az elmúlt hétvégén is. Csak sajnos az első métereken eldőlt, hogy az első helyet csak hatalmas szerencsével tudnánk megszerezni. Ugyanis a kocsin előjött egy apró motorhiba, amit sajnos az egész verseny alatt nem tudtunk orvosolni. A balos kanyarokban nem kapott benzint a kocsi. Így utólag nagyon örülünk, hogy sikerült azért a második helyet hatalmas csatában megszereznünk. Köszönjük a PSZA-nak a szervizelést. Minden tökéletes volt. A motor gondokról nem tehetett a csapat. Most próbáljuk megfejteni a hiba okát és ezerrel készülni Salgó Ralira.
Köszönjük a szponzorainknak is az elmúlt hétvégét, hogy indulhattunk. Szeptember első hétvégéjén folytatása következik.

 

Szabó Attila – Keresztesi Péter – Rallye2, Lada 2107

Végre megtört a jég! Sikerült célba érni idén először, egy nagyszerű eredménnyel a Baranya Kupán. A PSZA Motorsportos fiúk fejlesztettek egy új kormányművet a kocsiba, ezt sikerült a teszten kipróbálnunk. Bátor ismerősök, rokonok is széles mosollyal és maradandó élménnyel szálltak ki a gyakorlás után. Nem a szívünk csücske a prológozás, ráadásul pont előttünk esett le az eső, jó nagy bénázás is lett belőle. ? Ez a kis csapadék meg is zavart bennünket, fejtörést okozott a gumiválasztásunkban is, mivel csak vízre, vagy nagyon melegre valót tudtunk volna feltenni az első gyorsra. A biztonságra szavaztunk Petivel és a teljes vizes szettet rakattuk fel. Óvatosan kellett teljesíteni a szakaszt, féltem, hogy elmelegszenek az abroncsok a száraz részeken, mentettük amit tudtunk, rosszabbra számítottam, de kategória második helyen zártuk a napot 2.3 mp-es hátránnyal, amit nem tartottuk ledolgozhatatlannak a másnapi hosszú gyorsokon.

Két versenyen indultunk idén és mindig történt valami szerencsétlen dolog velünk, csak a célba érés lebegett a szemünk előtt, ezért semmi kockázatot nem vállaltunk a szombati napon. Mivel a kocsi tempója jó volt, nem is erőltettük a dolgokat, ennek ellenére az első kör végén kategória első, abszolút harmadik helyen találtuk magunkat, ezzel kiegyeztünk volna a célban is, de a verseny végére egy helyet visszacsúsztunk abszolútban és kategóriában is 2.3 mp hátránnyal. A nap közepén kicsit kizökkentünk a ritmusból, az elmaradt gyors és a nagy meleg is közrejátszott, de sikeresen átgurultunk a komlói célon.

Nagyon köszönjük a szerviznek, hogy minden időjárási körülmény ellenére tökéletes munkát végeztek. Valamint a barátainknak, akik otthonról és apálya széléről szurkoltak nekünk, integettek, biztattak. Az autó félkészítéséért a PSZA Motorsportnak! Gratulálunk az ellenfeleknek, ügyesek voltak!

Merényi Zsolt – Fridrik Gergő – Rallye2, Honda Civic

A Baranya Kupán Fridrik Gergővel indultam, ez volt az első közös versenyünk. Eger Rallye után kimaradt közel fél év, szóval nagyon jó volt végre újra versenyautóba ülni. Nagyon technikás és hosszú gyorsasági szakaszokat kellett teljesítenünk, szerencsére a nagy hőség ellenére is sikerült végig szinte hibátlanul autózni.

Kicsit talán óvatosabban is mentünk a megszokottnál, próbáltam vigyázni az autóra. Hamar kiderült, hogy ezen a hétvégén Balics Ákosékat nem fogjuk tudni utolérni, ezért próbáltuk tartani a kategória második helyet és célba vinni az autót, ami sikerült is. Másfélszeres szorzójú verseny volt, tehát szereztünk egy zsák pontot és a legfontosabb, hogy jól éreztük magunkat a hétvége folyamán!

Köszönjük a segítséget Édesapámnak és a PSZA Motorsportnak!

Együttműködő partnereink: Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Kamaraerdei Stúdió Bt., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremautosport.hu., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., Kasza Motorsport., FervillSound Kft., LEL Kft., Volvid Zrt., Simon és társai Kft., Cso-koto Kft., GPS-COM Kft.