Papp Arnold: Látványosan és gyorsan szeretnénk menni!

 


Számodra végül kimaradt az Eger Rallye, de a PSZA Motorsport így is több párossal képviselte magát. Mennyire voltál elégedett a csapat egri teljesítményével?

Igen, hál istennek lettek új csapattagjaink és régiek is maradtak bőven a csapatban. Peugeot kupában idén két páros erősíti a csapatunkat, Szabó Árpi mellett Drávucz Olivér is a mi csapatunkat erősíti. Emellett ORC-be fellépett Szőnyi Andris és két rally2-es pilótával is büszkélkedhetünk. Eger előtt igen kapkodós volt mindenkinek, utolsó utáni pillanatokban lettek kész az autók, így egy sikeres célba érés volt mindenkinek a legfőbb cél. A Peugeot kupában Olivérék sajnos az első helyről búcsúztak technikai hibával, Árpiék ismerkedésnek fogták fel a versenyt, de szerencsére sikeresen célba értek fontos pontokat gyűjtöttek Egerben. A Ladás kollégákról sajnos nem volt elmondható ez a szerencse, Szőnyi Andrisék az utolsókörben kényszerültek kiállni, míg a Rallye 2-ben Baksai Laciék is kiállni kényszerültek. Merényi Zsoltiék voltak még ott közülünk ők sikeresen célba értek az N-es Hondával. Voltak pozitívumai és sajnos negativumok is, de ilyen ez az autósport Miskolcon az egész csapat még motiváltabb és ez reméljük az eredményeken is látszódni fog.


ORC volt idénre beterve, de Rally2-ben láttalak a nevezési listán. Minek köszönhető? 

ORC-ben szerettem volna menni a, hiszen láttam milyen erős kis Ladás mezőny jött ott össze, de mint láthattátok, Egerben már nem sikerült elindulni, pedig nagyon terveztük. Sajnos nem sikerült úgy összerakni a versenyt, hogy megfelelő háttérrel rendelkezzünk, ezért elengedtünk a kérdést. Nem lett kész az autó sem, és anyagi megfontolásból, illetve Egerben látva, milyen jó kis mezőny maradt ott is, végül a Rally2-es bajnokságot választottuk. Nem titkolt cél, több versenyen rajthoz állni, és az év második felében már abszolút értékelésben is oda-oda kerülni az elejébe.


Miskolcon már téged is láthatunk. Mit vársz a versenytől és ezúttal ki fog navigálni neked valamint időre vagy látványra fogsz menni? 

Idén szeretnék, kicsit többet időre autózni, így mindenképpen látványosan és gyorsan szeretnénk menni, hűek maradni a típushoz. Nagyon hálás vagyok, hiszen egy kis segítséggel most el tudunk indulni Miskolcon. Nem indultam még a környéken soha, ismeretlen lesz minden. Decemberbe a Szilveszter Rallyen ültünk utoljára a kocsiba, szóval jó lesz újra átmozgatni magunkat. Sikerült szerezni egész jó használt Hankook gumikat, még nem mentem soha ilyen gumival. Remélem hamar sikerül felvenni a ritmust, és hibamentesen és legfőképp technikai hiba nélkül célba érni. Az autó kapott egy új első féket, egyik támogatónak hála, (Fer-Vill) a generátorunkat is megtuningoltuk, így most már nagyon várjuk a Pénteki Salak show-t, ígérem nem fogjuk elspórolni.


A csapat szempontjából mivel lennél elégedett Miskolcon?

Ha minden indulónk a célban tud majd örülni az eredményének. A peugeot fiúk remélem dobogóért fognak tudni küzdeni, ezzel már teljesen elégedett lennék.

Köszönöm a lehetőséget Miskolcon találkozunk!

Együtműködő patrnereink:
Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., ZTR Kft.,  Menzak.hu, TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu, Kasza Motorsport, FervillSound Kft.​